Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 
           
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1983
  
   
 

H ΑΦΟΙ ΣΤΑΣΙΝΟΥ Ο.Ε. ιδρύθηκε το 1978 από τους Λουκά και Θάνο Στασινό και αρχικά  δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξειδικευμένων τεχνικών έργων με πελάτες ξενοδοχεία και δημόσιες επιχειρήσεις.
Το 1982 στρέφεται στην εισαγωγή, πώληση και εγκατάσταση πλήρη εξοπλισμό συνεργείων  αυτοκινήτων. Αντιπροσωπεύει τα μεγαλύτερα εργοστάσια μηχανημάτων συνεργείων αυτοκινήτων, όπως MAHA Γερμανίας, TECNOTEST Ιταλίας, ALLEN GROUP Αμερικής.
 
Από το 1982, με την κατασκευή των κρατικών ΚΤΕΟ, ασχολείται και με τον δημόσιο τομέα, προμηθεύοντας τα κρατικά ΚΤΕΟ με μηχανολογικό εξοπλισμό.
 
Από το 1983, ασχολείται συστηματικά και με τους δύο τομείς (Ιδιωτικό και δημόσιο) πάντα στα πλαίσια του εξοπλισμού και της εγκατάστασης – συντήρησης, του μηχανολογικού εξοπλισμού  συνεργείων, των συνεργείων του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, των συνεργείων οχημάτων των Αστικών Λεωφορείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και των ΚΤΕΟ.

Το 1984 έχει εγκαταστήσει σε 45 κρατικά ΚΤΕΟ τζογόμετρα, συγκλισιόμετρα, αμορτισερόμετρα, του Γερμανικού εργοστασίου ΜΑΗΑ αναλυτές καυσαερίων και νεφελόμετρα, του εργοστασίου TECNOTEST τα οποία λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Το 1985 αναλαμβάνει τον εξοπλισμό με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ ( ΚΕΤΕΚ) σε 37 νομούς της Ελλάδας.

Το 1989 ιδρύθηκε η εταιρία ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ & ΟΡΓΑΝΑ Ε.Π.Ε. “CHECKPOINT”, 100% θυγατρική της ΑΦΟΙ ΣΤΑΣΙΝΟΥ Ο.Ε., με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών σε εκπαίδευση, πληροφορική, καθώς και σε εξειδικευμένες τεχνικές λύσεις στα ΙΚΤΕΟ, στα κρατικά ΚΤΕΟ, και σε άλλες εταιρείες παροχής υποστήριξης οχημάτων.

Το 1990 με την επερχόμενη είσοδο των συστημάτων ψεκασμού - ηλεκτρονικών αναφλέξεων και καταλυτικών συστημάτων στη βιομηχανία αυτοκινήτων, δημιούργησε τμήμα εκπαίδευσης και σεμιναρίων σε διπλωματούχους μηχανικούς αυτοκινήτων. Περισσότεροι από 2000 μηχανικοί από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τα σεμινάρια αυτά στην Αθήνα. Επίσης, σε συνεργασία με συλλόγους ηλεκτρολόγων και μηχανικών αυτοκινήτων, δημιουργήθηκαν κύκλοι σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη (6 κύκλοι σεμιναρίων), Λάρισα (4 κύκλοι σεμιναρίων), Πάτρα (6 κύκλοι σεμιναρίων), Βόλος (2 κύκλοι σεμιναρίων) Χαλκίδα (6 κύκλοι σεμιναρίων).

Από το 2000 αρχίζει η ανανέωση του εξοπλισμού των ΚΤΕΟ και εγκαθιστούμε τις πρώτες εννέα αυτόματες γραμμές στο ΚΤΕΟ Καλυβίων στην Αθήνα και στο Α και Β ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης. 

Από το 2002 μέχρι σήμερα έχουμε εγκαταστήσει σε Εργοστάσια του Ελληνικού Στρατού περισσότερα από 12 Δοκιμαστήρια Κινητήρων  Φορτηγών και Αρμάτων Μάχης τελευταίας τεχνολογίας.

Το 2002 εισέρχεται στην εταιρία και η Δεύτερη γενιά που την αποτελούν ο Σπύρος Στασινός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και το 2005 ο Γιάννης Στασινός Μηχανολόγος Μηχανικός.
Το ίδιο έτος ξεκινάμε να εξοπλίζουμε τα πρώτα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Μέχρι σήμερα έχουμε εγκαταστήσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό σε περισσότερα από 81 ΙΚΤΕΟ επιβατικών, φορτηγών  και Μοτοσυκλετών στην Ηπειρωτική χώρα και στα Νησιά, παρέχοντας υποστήριξη Συντήρησης και Εγγύηση συνεχούς λειτουργίας. 

Το 2010 ξεκινήσαμε την εγκατάσταση αυτομάτων γραμμών ελέγχου βαρέων και ελαφρών οχημάτων σε όλα τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Επικράτειας η οποία ολοκληρώθηκε το 2011.
 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  
ISO9001:2008
 
Από το 2005 η εταιρία μας είναι στη διαδικασία εφαρμογής Συστήματος Ποιότητος και από 25/01/2007 πιστοποιήθηκε, έχοντας εγκαταστήσει και εφαρμόζοντας Σύστημα Ποιότητος ISO 9001:2000 για τους τομείς «ΕΜΠΟΡΙΑ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ – ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» αριθμός αναφοράς 6111552.
Το πιστοποιητικό ήρθε απλά να επιβεβαιώσει το σύστημα και την ποιότητα που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια.
 
ISO/IEC17025:2005
 
Το 2005 ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις, η εταιρία είναι η πρώτη εταιρία στον χώρο του εξοπλισμού μηχανημάτων που δημιούργησε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Τον Ιούλιο του 2006 υπεβλήθη σε επιτυχή προκαταρκτική εξέταση από το ΕΣΥΔ και πιστοποιήθηκε στις 24/04/2007 με αριθμό 342  σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ENISO/IEC17025:2005